Radio emisije o završnoj konferenciji projekta AGRISCAPE&ME u okviru Ljetnjih priča na Radio Kotoru

Na Radio Kotoru su, u okviru programa Ljetnjih priča, emitovane tri radio emisije o završnoj konferenciji projekta AGRISCAPE&ME koja je održana 18. juna 2018. godine u Gornjoj Lastvi. Autor radio emisija je Saša Karajović.

U prvoj emisiji partneri na projektu AGRISCAPE&ME su predstavili polazište i ciljeve projekta kao i postignute rezultate. Dr Parviz Koohafkan, osnivač i predsjednik Fondacije za svjetsku poljoprivrednu baštinu, je govorio o globalno važnim sistemima poljoprivredne baštine. U emisiji su predstavljene i “Preporuke za poboljšanje okvira za zaštitu, planiranje i obnovu tradicionalnih poljoprivrednih pejzaža u Crnoj Gori”, koje su razvijene u okviru projekat. Ova emisija emitovana je 26. juna u 17:15. Emisiju možete poslušati ovdje.

U drugoj emisiji koja je emitovana 19. jula 2018. u 17:15, predstavljene su aktivnosti na polju istraživanja i obnove suvozidne baštine i ruralnih prostora Konavala o kojima je govorila pejzažna arhitektica Anita Trojanović iz Konavala. Emisiju možete poslušati ovdje.

U trećoj emisiji predstavljen je pilot projekat “Identifikacija, analiza i preporuke za obnovu tradicionalnih poljoprivrednih pejzaža u Gornjoj Lastvi” koji predstavlja metodologiju utvrđivanja nekadašnjeg načina korištenja zemljišta kao osnove za njegovu buduću upotrebu. Ova emisija biće emitovana 27. jula 2018. u 17:15. Emisiju možete poslušati ovdje.

By |2018-08-01T19:43:01+00:0023 Jula, 2018|Novosti|0 Comments