Studija opšte revitalizacije pejzaža Vrmca i pilot projekat Gornja Lastva

Fondacija Petrović Njegoš u saradnji sa NVO Kulturno zavičajno udruženje NAPREDAK Gornja Lastva i EXPEDITIO – Centar za održivi prostorni razvoj iz Kotora kao i društvima Athos Airpower Nomandie i Green Energy Normandie kreće u izradu studije čija je tema revitalizacija pejzaža Vrmca uz istovremeni razvoj zelene energije. Projekat je uvršten u program od 100 projekata borbe protiv klimatskog zagrijavanja kojeg pokreću Fondacije R20 i Di Caprio a Green Energy Normandie će učestvovati u njenom finansiranju.

Studija opšte revitalizacije pejzaža Vrmca će zahtijevati učešće više lokalnih aktera, naročito opštine Kotor i Tivat koje bi trebale biti njeni direktni korisnici, kao i eksperata iz različitih oblasti koji će učestvovati u izradi Studije.

Studija opšte revitalizacije pejzaža Vrmca će biti kompatibilna sa pilot projektom “Identifikacija, analiza i preporuke za obnovu tradicionalnog poljoprivrednog pejzaža u Gornjoj Lastvi” koji se realizuje u okviru projekta AGRISCAPE&ME.

Program i ciljevi Studije opšte revitalizacije pejzaža Vrmca su bili predstavljeni na okruglom stolu i konferenciji za medije 12. marta 2018. godine u domu kulture u Gornjoj Lastvi.

Tekst o ovom događaju “Poljoprivredna i proizvodnja zelene energije u budućem parku prirode Vrmac” možete pročitati na portalu Vijesti.

By |2018-08-01T19:59:01+00:0014 Marta, 2018|Novosti|0 Comments